DRONAMICS LOGO white.png

ПЪРВИЧНО ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ

DRONAMICS CAPITAL

ЗА ДРОНАМИКС

Бързият въздушен превоз на товари на цената на автомобилния превоз отдавна се смята за желана, но непостижима цел в глобалната индустрия за превоз на товари.

Мисията на Дронамикс е да революционизира транспорта на стоки като съкрати разходите и времето за доставка. За целта компанията разработва нов тип товарен самолет („Черният лебед“), който е:

  • малък, безпилотен и изключително икономичен;

  • може да транспортира 350 кг на над 2,500 км;

  • спестява над 50 % от нормалните разходи за дейността;

  • самолетът лети посредством щадящо околната среда гориво E 10, а към 2023 год. той ще премине към пълна въглеродно-неутралност;

  • лети автономно, един оператор може да наблюдава и управлява дистанционно до 10 самолета едновременно чрез сателит;

  • без нужда от специализирана и скъпа инфраструктура, за да излита и каца;

  • без нужда от товаро-разтоварителна техника за подготовка на полета.

 

Дронамикс е много повече от просто производител на транспортни самолети. Компанията планира да разполага с цялата инфраструктура за организация и изпълнение на транспортни услуги с бързината на въздушния транспорт при рентабилността на сухопътния.
 

ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ НА DRONAMICS CAPITAL 

Дронамикс Кепитъл ЕАД е специално създадено дружество с цел да се предостави достъп на инвеститорите до технологичния стартъп "Дронамикс", който от 2014 г. работи по създаването на безпилотни самолети за доставки на товари. Компанията оперира паневропейска мрежа за дронпортове, която обхваща повече от 38 летища в 12 европейски държави.
 

Дронамикс Кепитъл ЕАД планира да набере допълнителен капитал от 3 млн. евро чрез първично публично предлагане на пазара на растеж на Българска фондова борса (БФБ) – BEAM. 90% от средствата ще бъдат инвестирани в Dronamics Global Limited – компанията-майка, под формата на стандартизираният инструмент за инвестиции в стартъпи SAFE (Simple Agreement for Future Equity), въведен от акселератора Y Combinator и наложил се като еталон във финансиранията на хиляди бързо-растящи високо-технологични компании по цял свят. При следващия рунд на дялово инвестиране в Дронамикс, този SAFE се конвертира в акции на Dronamics Global Limited на преференциална цена. С останалите 10% ще бъдат заплатени разходите по предлагането и оперативните разходи по функционирането на Дрoнaмикс Кепитъл ЕАД в дългосрочен план.

СЪВЕТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА DRONAMICS CAPITAL

Teodora Gerdjikova.jpg

ТЕОДОРА ГЕРДЖИКОВА

Теодора има над 10 години опит в ИТ сферата, като е работила както с големи технологични компании, така и със стартъпи. Теодора Герджикова има опит в традиционни и иновативни проекти със сложна регулаторна рамка на опериране.

Като част от професионалния си опит, Теодора Герджикова е работила за Uber, в екипа по експанзия за Европа, Близкият изток и Африка, с проекти в Атина, Прага, Кейптаун, Париж, Азербайджан и София.

Към момента Теодора Герджикова е мениджър дигитални проекти в ПОД “Бъдеще”.

Теодора Герджикова е завършила McGill University със специалност икономика и политически науки.

Теодора Герджикова е член на Forbes Women от 2015г. и участва в няколко филантропски каузи свързани с градска среда и човешки права.

Изпълнителен Директор, Дронамикс Кепитъл

Zarko-Iankov-Clear-Back_534x800_edited.png

СВЕТЛОЗАР ЯНКОВ

Светлозар Янков е адвокат и старши партньор в правната кантора Memery Crystal LLP в Лондон, която специализира в консултации относно капиталовите пазари.

Светлозар Янков работи в Лондон от 1996 г. в сферата на корпоративното право, М&A и корпоративни финанси и консултира мултинационални компании, вкл. по въпроси касаещи правила и принципи за добро корпоративно управление, права и задължения на изпълнителни и неизпълнителни директори, в развиващи се пазари в Централна и Източна Европа, Средният Изток и Африка, в индустрии като високи технологии, недвижими имоти, енергетика и природни ресурси. Светлозар Янков е работил за международните кантори Richards Butler (сега Reed Smith) и Holme Roberts & Owen (сега Bryan Cave), а между 2006г. и 2018 г. работи и достига позицията Старши Партньор по корпоративни финанси на една от най-големите правни кантори в света Dentons.

Светлозар Янков е завършил  бакалавърска степен по право в Лондонския университет, LPC в Nottingham Law School, Лондон, както и магистърска степен по бизнес право в University of Law Moorgate, Лондон. Той е член на Law Society of England & Wales и на Society of English and American Lawyers (SEAL).

Председател на Съвета на Директорите, Дронамикс Кепитъл

DSC_5524-e1567156417758.jpg

МОМЧИЛ ВАСИЛЕВ

Момчил Василев е изпълнителен директор на Българския офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor. Момчил Василев има над 25 години професионален опит в управлението и бизнес развитието в различни индустрии. Той е съосновател и съсобственик на създадената през 2011 г. био-технологична компания "Провити", фокусирана в разработването на пробиотични продукти. От 2011 г. до декември 2016 г. е вицепрезидент "Корпоративно развитие" в инвестиционната група VIA Group. Преди това в продължение на 17 години е част от екипа на PricewaterhouseCoopers, ръководещ проекти в областта на одита, сливанията и придобивания, и организационно преструктуриране, достигайки до позицията „Старши мениджър“. Завършва магистърска степен в областта на икономиката в УНСС, както и програмата по предприемачество в Харвардския университет в Масачузетс. Момчил е член на Асоциацията на дипломираните сертифицирани счетоводители (ACCA), член на Съвета на настоятелите в BESCO и част от Консултантския съвет в BVCA.

Зам-председател на Съвета на Директорите, Дронамикс Кепитъл

ПРЕЗЕНТАЦИЯ ЗА ИНВЕСТИТОРИ

На 25 ноември 2021 г. ще се проведе презентация пред инвеститорите, по време на която от екипа на компанията ще разкажат повече за компанията, за бъдещите ѝ цели и за плановете относно търсения от публичното предлагане капитал. Гледайте на живо, в предпочитана от вас социална медия:

КАК ДА УЧАСТВАТЕ В ПЪРВИЧНОТО ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ  

За да участвате в първичното публично предлагане следва да подадете нареждане (поръчка) за записване на акции най-късно до края на call фазата в датата на IPO аукциона.  Можете да го направите дистанционно или в някой от офисите на Karoll.
 

Могат да бъдат подавани два вида нареждания (поръчки) – лимитирана и пазарна. Приоритет на изпълнение на пазарните поръчки е времето на тяхното въвеждане, докато за лимитираните поръчки приоритет е цената. Пазарните поръчки се изпълняват с приоритет, пред лимитираните поръчки. Предлагането ще продължи до изчерпване на количеството предлагани акции, в рамките на аукциона. 


Подробна информация как ще се проведе аукциона можете да намерите в Документа с описание на БФБ 

При допълнителни въпроси или нужда от съдействие, можете да се свържете с представителите на Karoll на 02/ 4008 250 или broker@karoll.bg.

 

Ако все още нямате договор за брокерски услуги с инвестиционен посредник, можете да сключите такъв с ИП „Карол“ АД в някой от следните офиси. При желание от Ваша страна, бихте могли да сключите договор за брокерски услуги дистанционно, при спазване на нормативно установените изисквания за това.   

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА DRONAMICS GLOBAL

Основана през 2014 г. от братя Рангелови, предприемач и авиационен инженер, бързо развиващият се екип на компанията включва някои от най-добрите световни авиационни инженери и експерти по логистика. Компанията е носител на многобройни награди за иновации, включително наградата за иновация в сферата на дроновете от Международна асоциация за въздушен транспорт (IATA).

 

Инвеститори в компанията са  водещи предприемачи и мениджъри в сферата на авиацията, логистиката и технологиите от САЩ, Европа, Африка и Азия, както и рисковите фондове Founders Factory (Великобритания), Speedinvest (Австрия) и Илевън Кепитъл АД (България). ДРОНАМИКС е и първият стратегически партньор на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят.
 

vlcsnap-00m47s067_1_1920x1080.png

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

DRONAMICS Drone 2.jpg

УЕБСАЙТ

DRONAMICS Drone 3.jpg

ВИДЕО
ТИЙЗЪР

ГОТОВИ ЗА ПОЛЕТ

Непосредствено след публичното предлагане, DRONAMICS Global ще разкрие пред света „Черният Лебед“ (Black Swan) - усъвършенстван безпилотен самолет, който ще бъде най-икономичният товарен самолет, създаван някога. 

Представянето на първия произведен самолет в пълни размери от компанията ще се излъчва онлайн на 7 декември в канала на компанията в YouTube.

МЕНИДЖМЪНТ - DRONAMICS GLOBAL

Svilen Rangelov.jpg

СВИЛЕН 
РАНГЕЛОВ

Съосновател и Изпълнителен Директор

Бакалавър по икономика от колежа Дейвидсън, САЩ. Бивш консултант в Ernst & Young и сериен предприемач.

Konstantin Rangelov_edited.jpg

КОНСТАНТИН
РАНГЕЛОВ

Съосновател и Технически Директор

Бакалавърска програма по авиоинжинерство от Техническия университет Делфт, Нидерландия. Награден като Форбс 30 под 30 лидери в технологиите за Европа за 2017.

Sergio Oliveira e Silva.jpg

СЕРДЖИО ОЛИВЕЙРА Е СИЛВА

Оперативен Директор

25+ години опит в бизнес авиацията като оперативен директор основно в Азия. Бивш оперативен директор на Gama Aviation и NetJets Europe.

Ash Witcher.jpg

АШЛИ
УИЧЪР

Директор
Правни въпроси

Бивш директор правни въпроси в Етихад.

Neil Wilks.jpg

НИЛ
УИЛКС

Директор Човешки Ресурси

Бивш директор човешки ресурси за Нокиа, Soundcloud и Amazon.

Hristo Popov.jpg

ХРИСТО
ПОПОВ

Директор Финанси

Бивш инвестиционен банкер за Credit Agricole и Piraeus Bank. Съосновател на пивоварната Britos.

ДОКУМЕНТИ

Основна информация
Презентация на Дронамикс Кепитъл ЕАД 


Документи
Съобщение относно публично предлагане на акции на „Дронамикс Кепитъл“ ЕАД
Документ за допускане
на емисия акции

Описание за провеждане на аукционa на БФБ

Приложения към Документа за допускане на емисия акции

ПАРТНЬОРИ ПО ПРЕДЛАГАНЕТО

Karoll.png
TBP.png
Beam.png
BSE.png
 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

20210406 Black Swan with shadow.png
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Връзки с инвеститори: ir@dronamicscapital.bg
Медии: press@dronamics.com